Gezondheid

Gezondheid

Systema is een een holistishe methode om je eigen gezondheid te verbeteren. Met het trainen van Systema word je lichaam soepel en sterke en je hoofd en geest rustiger. De lessen zijn uitdagend. Iedereen kan op zijn of haar niveau de les beoefenen. In de les train je de vier basis principes van Systema. Deze basis principes zijn: ademhaling, beweging,ontspanning en structuur.

Kleine veranderingen in deze principes kunnen grote verandering voor je eigen gezondheid betekenen. Verandering in al deze vier principes zorgt voor een verbetering van kwaliteit van leven en levensvreugde.

Systema Lichaamswerk
Ademhalingsoefeningen om bewust te worden van spanning in je lichaam en hoofd.

Waarom?

In onze maatschappij is stress een belangrijke factor voor ziekte. Het niet meer kunnen ontspannen is bijna epidemisch. Als mensen worden we constant en op alle gebieden (werk, familie, internet, sociale-media, reclame, televisie, enz.) aan onze aandacht getrokken. Een gegeven is dat 1 op de 8 mensen last heeft van negatieve stress. Stress hoeft niet negatief te zijn. Het is een onderdeel van ons als mens. Wij als mens hebben met het vermogen door stress (los maken van energie) ons tot nu toe hebben weten te redden. Het behoort nog steeds tot het systeem van vluchten, stilstaan (verstoppen) of vechten bij gevaar. Het alleen niet meer kunnen ontspannen kan lijden tot stress en daardoor aanverwante ziektes.

  • hoge bloeddruk
  • snellere hartslag
  • verhoogd cholesterol
  • ontstekingen
De nagaika als ontspanningsintrument.
De nagaika als ontspanningsintrument.

Daarom

Het is bij Systema belangrijk om de oefeningen te laten leiden door je ademhaling en het steeds maar bewust zijn waar de spanning zich in ons lichaam bevind. De oefeningen die we doen zorgen ervoor dat je leert je lichaam te ontspannen. Daardoor zul je makkelijker en natuurlijker leren bewegen.

Wie?

De lessen zijn voor iedereen van elke leeftijd geschikt. De methode van Systema is helder. Het systeem is ontwikkeling gestuurd. Systema is een holistisch methode. Als je de principes beheerst kan je het overal en ten alle tijden toepassen en blijven ontwikkelen.

Systema lichaamswerk
Om spanning weg te nemen is massage een onderdeel bij systema

Je leert bij Systema jezelf hanteren in stressvolle situaties.

Kom langs om Systema Health te proberen.

Neem je eigen leven weer in je handen.

Aanmelden
Systema Alkmaar is door Vladimir Vasiliev erkende school