Gezondheid

Systema ademhalings oefening

Systema is een een holistishe methode om je eigen gezondheid te verbeteren. Met het trainen van Systema health wordt je lichaam soepel en sterker, Je hoofd en geest rustiger.  De lessen van Systema gezondheid zijn uitdagend en voor iedereen op zijn of haar eigen niveau te beoefenen.

In de lessen ben je bezig met de 4 basis principes van SysteAir belly Systema Healthma. Deze basis principes zijn:

  1. Ademhaling
  2. Beweging
  3. Ontspanning
  4. Structuur

Kleine veranderingen in een van deze gebieden zorgt voor een grote verandering voor je eigen gezondheid. Verandering in al deze 4 gebieden is zelfs levens veranderend.

In onze maatschappij is stress een belangrijke factor voor ziekte. Het niet meer kunnen ontspannen is bijna epidemisch. Als mensen worden we constant en op alle gebieden (werk, familie, internet, sociale-media, reclame, televisie, enz.) aan onze aandacht  getrokken. Een gegeven is dat 1 op de 8 mensen last heeft van negatieve stress.

Stress hoeft niet negatief te zijn. Het is een onderdeel van ons als mens. Wij als mens hebben met het vermogen door stress (los maken van energie) ons tot nu toe hebben weten te redden. Het behoort nog steeds tot het systeem van vluchten, stilstaan (verstoppen) of vechten bij gevaar. Het alleen niet meer kunnen onPush-up Systema Healthtspannen kan lijden tot stress en daardoor aanverwante ziektes.

  • hoge bloeddruk
  • snellere hartslag
  • verhoogd cholesterol
  • ontstekingen

Daarom is het binnen Systema belangrijk om de oefeningen te laten leiden door je ademhaling en het steeds maar bewust zijn waar de spanning zich in ons lichaam bevind. De oefeningen die we doen zorgen ervoor dat je leert je lichaam te ontspannen, makkelijker en natuurlijker leert bewegen.
Full body weight massageSit-up Systema Health

De lessen zijn voor iedereen van elke leeftijd geschikt. De methode van Systema is helder en stuurt op ontwikkeling. Systema is een holistisch methode. Als je de principes beheerst kan je het overal en ten alle tijden toepassen en blijven ontwikkelen.

“Je leert bij Systema jezelf hanteren in stressvolle situaties.”Dit is een door Systema Toronto HQ erkende trainingsgroep.

Kom langs om Systema gezondheid te proberen.

Systema gezondheid les is op maandag van 18.45 t/m 19.45.

Neem je eigen leven weer in je handen.

Share this: