Kinderen

Waarom?

Na 20 jaar aikido te hebben getraind en vijf jaar als Rots en Water trainer in het voortgezet onderwijs te hebben gewerkt, ben ik nu alweer vier jaar hard Systema aan het trainen en daarin goede vorderingen aan het maken. Systema is volgens mij ook voor kinderen uitermate geschikt om te leren hoe ze kunnen omgaan met stressvolle situaties. Daarom heb ik besloten speciaal voor kinderen een tweetal workshops van korte periodes van bijvoorbeeld een maand aan te bieden. In de Systema-les leer je om meer zelfvertrouwen, zelfbewustzijn, zelfdiscipline, coördinatie en ruimtelijk inzicht te verkrijgen. Je leert ook om op een andere manier om te gaan met negatieve emoties. Je leert om kalmer, bewuster en gelukkiger te worden.

Leren voelen waar je balans is en maak daar gebruik van.

Voor wie?

We zullen twee workshops starten: voor kinderen van 6 t/m 11 jaar en van 12 t/m 16 jaar.

Wat nog meer?

Kinderen leren zich beter te bewegen en meer gebalanceerd te zijn. Ze zullen steviger in hun schoenen staan als ze in een situatie terechtkomen waarin ze gepest, geduwd, gegrepen, geslagen of geschopt worden. Ze leren zichzelf vermannen en te bevrijden als een dergelijke situatie zich voordoet. Kinderen zullen profijt hebben van de unieke en veelzijdige oefeningen.

Systema leert je stevig in je schoenen staan.

Hoe?

Systema kent unieke, versterkende bewegings- en flexibiliteitsoefeningen. Dit zijn simpele oefeningen waarin je enorm kunt variëren. De oefeningen zijn daarom afwisselend en zullen niet snel vervelen. Ook zullen de lessen naast de serieuze toon ook spelletjes bevatten waarin balans, concentratie, en focus belangrijk zijn. Wanneer je systema beoefent, leer je jezelf verdedigen. Hierbij horen oefeningen op de grond, knielend, staand en rennend. Ook leren we te stoten en oefenen we stoten en trappen te ontwijken. Je leert bewegen ín en mét de groep.

Wanneer?

Het doel is om te beginnen met een groep wanneer zich er minimaal tien kinderen voor hebben ingeschreven.

Waar?

De trainingslocatie is in de gymzaal van de Slochterwaard, adres: Slochterwaard 182, 1824KV Alkmaar.

Kosten?

De kosten zijn 35,- euro per maand van lidmaatschap. Als je voelt dat je sterker in je schoenen staat en deze lessen niet meer nodig hebt, kun je stoppen.

Aanmelden