Gezondheid

Gezondheid

Systema is een een holistishe methode om je eigen gezondheid te verbeteren. Met het trainen van Systema wordt je lichaam soepel en sterker, Je hoofd en geest rustiger. De lessen zijn uitdagend en voor iedereen op zijn of haar eigen niveau te beoefenen. In de lessen ben je bezig met de 4 basis principes van Systema. Deze basis principes zijn: ademhaling, beweging,ontspanning en structuur.

Kleine veranderingen in een van deze gebieden zorgt voor een grote verandering voor je eigen gezondheid. Verandering in al deze 4 gebieden is zelfs levens veranderend.

Systema Lichaamswerk
Ademhalingsoefeningen om bewust te worden van spanning in je lichaam en hoofd.

Waarom?

In onze maatschappij is stress een belangrijke factor voor ziekte. Het niet meer kunnen ontspannen is
bijna epidemisch. Als mensen worden we constant en op alle gebieden (werk, familie, internet, sociale-media, reclame, televisie, enz.) aan onze aandacht getrokken. Een gegeven is dat 1 op de 8 mensen last heeft van negatieve stress. Stress hoeft niet negatief te zijn. Het is een onderdeel van ons als mens. Wij als mens hebben met het vermogen door stress (los maken van energie) ons tot nu toe hebben weten te redden. Het behoort nog steeds tot het systeem van vluchten, stilstaan (verstoppen) of vechten bij gevaar. Het
alleen niet meer kunnen ontspannen kan lijden tot stress en daardoor aanverwante ziektes.

 • hoge bloeddruk
 • snellere hartslag
 • verhoogd cholesterol
 • ontstekingen

  Daarom

  Het is bij Systema gezondheid belangrijk om de oefeningen te laten leiden door je ademhaling en het steeds maar bewust zijn waar de spanning zich in ons lichaam bevind. De oefeningen die we doen zorgen ervoor dat je leert je lichaam te ontspannen, makkelijker en natuurlijker leert bewegen.

  Wie?

  De lessen zijn voor iedereen van elke leeftijd geschikt. De methode van Systema is helder en stuurt
  op ontwikkeling. Systema is een holistisch methode. Als je de principes beheerst kan je het overal en ten alle tijden toepassen en blijven ontwikkelen.

  Systema lichaamswerk
  Om spanning weg te nemen is massage een onderdeel bij systema

  Je leert bij Systema jezelf hanteren in stressvolle situaties.
  Kom langs om Systema Health te proberen.
  Neem je eigen leven weer in je handen.

  Aanmelden

  Systema Alkmaar is door Vladimir Vasiliev erkende school